L.C. Reality

BÖCKER SOM BERÖR

Författare: Jim Friberg
Genre: Skönlitteratur
Utgiven: 2017-07-15
Bandtyp: Häftad
ISBN:   9789188147400
Utgiven: 2017-05-15
Bandtyp: E-bok
ISBN:  9789188147417

KÖP BOKEN HOS

Mitt medvetande försvann sakta, med dig nånstans nära mig. Det var slut. Jag var slut. Personlighetsförintelse. Död. Borta. Men du slutade inte.

Jag tittade på din rakhyvel. Jag frågade mig om den kunde vara effektivare på mig själv. Nåt annat liv kändes inte möjligt. Där jag låg i en blodpöl och en hud fläckad av en sakta koagulerande massa - hopkrupen på ett ljusblått, kaklat badrumsgolv. Hemma kändes så långt bort. Jag undrade om jag ens skulle kunna hitta hem i den här världen igen.

Makaber är en historia om psykisk ohälsa, maktlöshet och självskadebeteende bland unga, skriven inifrån en ung kropp mitt uppe i skiten. Ett mörkt relationsdrama om destruktiv kärlek och hur den utplånar. En historia som genom sitt inifrånperspektiv möjliggör ett helt nytt perspektiv och förståelse för dessa trasiga unga själar i vårt samhälle. Den är naken, äkta och verklig. I en utlämnande och provocerande historia som speglar den totala maktlösheten hos huvudkaraktären får vi en helt ny inblick i hur det kan kännas att vara fast i en ung kropp full av känslor.

Författare: Nicole Löv & Yamilé Andreasson
Genre: Skönlitteratur
Utkommer: 2017
Bandtyp: Inbunden
ISBN:
Bandtyp: E-bok
ISBN: 

KÖP BOKEN HOS

Bookmate
BookBeat

Jag står inte ut längre. Jag som inte skulle kasta in handduken har gjort just det. Det finns så många tillfällen när jag har önskat att andra vuxna skulle vara lite generösare med att blunda och ha överseende, att de för en stund skulle släppa tankarna på korrigering, tillrättavisningar och uppfostran. Fem gånger mer kärlek är kanske inte så dumt?

Autism historier ur verkliga livet är en inspiration till de familjer som har det tufft, men även en hjälp för anhöriga och andra människor i omgivningen som inte förstår barn med diagnoser och deras beteenden. I denna bok har vi samlat historier från olika familjer, med olika förutsättningar och svårigheter. Som lever helt olika liv, men med en gemensam nämnare: de har alla barn med NPF-diagnoser eller så är de anhöriga. Parallellt med historierna beskriver vi på ett lättförståeligt sätt de olika diagnoserna, svårigheterna, ger tips och råd som kan underlätta i vardagen eller bidra till en ökad förståelse. 

Författarna bakom boken har både barn med flera olika NPF-diagnoser, men framförallt autism och har åratal av erfarenhet från det egna livet, BUP, habilitering och diverse kurser.

 © L.C. Förlag 2017 / All rights reserved